Wijnen

WIJNEN


Wij hebben geen groot aanbod wijnen, maar de wijnen die we hebben zijn van top kwaliteit. 

Wenst u meer uitleg kunnen we die gerust in de winkel geven.Assortiment parelwijnen / cava / prosecco


   CREMANT D’ALSACE BRUTE


Herkomst: Frankrijk (ELZAS)

Levendig en sprankelend, met een originele persoonlijkheid en onberispelijke kwaliteit. Kortom: de Crémants d’Alsace zijn dé feestwijnen bij uitstek. Een festival van heerlijke bubbels en een discrete fruitige frisheid maken van de Crémants d’Alsace een elegant aperitief, ideaal voor recepties, aperitief of zelfs bij de maaltijd.


       PRIJS € 12,70 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 11,90 / FLES


 

 CAVA / PORTACELI BRUT


Herkomst: Spanje (Penedes)

Een premium cava uit het familiebedrijf Mont Marcal, een landgoed in de heuvels net buiten Barcelona. Deze cava is fris met een fijne mousse en smaken van sinaasappel, grapefruit, citrus.


PRIJS € 9,30 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 8,80 / FLES            CAVA /   PORTACELI BRUT GRAND RESERVE


   Herkomst: Spanje (Penedes)

Deze grand reserva cava uit het familiebedrijf Mont Marcal, een landgoed in de heuvels net buiten Barcelona. Deze grote ster is fris en krachtig met een fijne mousse ,een hint van biscuit door het jaren laten rusten op eigen droesem.

Top product waar vele champagnes een voorbeeld zouden kunnen van nemen.


       PRIJS € 15,00 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 14,50 / FLES
Assortiment witte wijnen 


SAUVIGNON BLANC / MENETOU SALON LES CRIOTTES


Herkomst: Frankrijk (Loire/Hellingen van Menetou-Salon en Parassy)

Briljante, bleekgele kleur met een groene reflectie, levendige en complexe neus. Een vermenging van peer, perzik en een spoor mandarijnachtige emoties. De herinnering aan siroopindrukken wijst op een grote mate van rijpheid in de druiven. De mooie en evenwichtige zuurgraad neemt de fruitaroma's mee op sleeptouw en levert een bijna krokante wijn op.


        PRIJS € 18,50 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 16,50 / FLES

 CHARDONNAY / MACON VILLAGE


     Herkomst: Frankrijk (Bourgogne)

De wijn is net als de meeste andere witte Bourgognes gemaakt van de chardonnaydruif. De wijn is niet houtgelagerd waardoor je lekker veel fris appelfruit erin terug proeft. Lekker als aperitief of bij visgerechtje.


        PRIJS € 10,50 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 9,80 / FLES    CHARDONNAY / LA DIVA


         Herkomst: Frankrijk (Loire)

Heldere goudgele kleur. Aroma's van verse vruchten, vooral perzik met zeer lichte vanille en geroosterde hints, dankzij een gedeeltelijke lagering in eiken vaten. Mooie, ronde en levendige afdronk, met evenwichtige zuren die voor een correcte frisheid zorgen.


        PRIJS € 9,50 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 9,00 / FLES
AOC SANCERRE / DOMAINE LE MONTOIRE


       Herkomst: Frankrijk (Loire chateau gaucher)

Sancerre is wereldberoemd geworden door de witte wijn van de sauvignon-blanc, de druif die hier op de kalkhoudende bodem goed gedijt en garant staat voor een wijn, die tot een van de beste witte wijnen van de wereld doorgaat.  Een frisse strakke droge wijn met florale aroma’s van acacia, jasmijn en jong wit fruit. Witte Sancerre gaat in het bijzonder goed samen met vis,

geitenkaas uit de regio en natuurlijk ook foie gras.


        PRIJS € 16,50 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 15,70 / FLES
TREBBIANO / TERRE DEGLI EREMI


     Herkomst: Italie (Trebbiano D’Abruzzo)

Italiaanse droge witte wijn uit de regio Abruzzo. Verkregen 100% van de druiven uit Trebbiano. Volledige en evenwichtige wijn met een frisse kleur met gouden-groene hoogtepunten. Het boeket wordt gedomineerd door aroma's van tropisch fruit, honing en vanille. Vooral geschikt voor visgerechten, lichte vleesgerechten en oude kazen.


        PRIJS € 8,50 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 7,80 / FLES
Assortiment rode wijnen


MERLOT Sint Emilion 


Herkomst : Frankrijk (Sint Emilion)

De druif die hier het meest aangeplant is, is de merlot, die hier voor sappige, fluwelen wijnen zorgt. Met aroma’s van pruimen, zwarte bessen en iets van gronderigheid. Als de wijn op eikenhout heeft gelegen dan zal deze een romige vanilletoets krijgen. De wijn wordt meestal geblend met de cabernet franc en de cabernet sauvignon.


PRIJS € 14,00 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 13,50 / FLES      PRIMITIVO 


         Herkomst: Italie (Puglia)

Geuren van kruiden en rijp rood fruit. Rijk aan geconcentreerde smaken zoals pittige kersen, kruidnagel, wilde bramen, frambozen en kruiden maken van deze diep rood gekleurde variant een tongstrelende wijn die een plezierig licht tannine heeft.


        PRIJS € 8,00 / FLES VANAF 6 FLESSEN   € 7,50 / FLES